– God sommer, og bra jobba!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Daglig leder Arne Nybo ga de ansatte ros for innsatsen før BK Dekorima AS stengte for ferieavvikling i juli. De gode tallene han har presentert eierselskapet til BK Gruppen mener han skyldes dem – i tillegg til god investering i maskiner og kunnskap under eget tak.

–  Det kjennes ekstra fortjent å ta fri etter perioden vi har vært gjennom med tilnærmet full produksjon under de strenge tiltakene Covid-19 epidemien krevde av oss, sier Arne Nybo.

Holdt hjulene i gang

Som daglig leder er han glad for å ha holdt permisjoner på et minimum. Renhold, avstand og endrede rutiner gjorde det mulig å holde de ulike produksjonslinjene i jevn drift på BK Dekorima.

– De første ukene etter at Norge innførte korona-tiltakene 12. mars, var fokuset vårt å holde hjulene i gang samtidig som enkelte var i karantene på hjemmekontor og andre måtte ta seg av barn, sier Nybo.

Han mener bedriften det siste halvåret virkelig har høstet godene av å ha bygget en robust produksjonsbedrift under eget tak.

– Det har gjort oss mindre sårbare, vi er ikke like avhengig av å få varer og tjenester over landegrensene for å opprettholde drift og leveranser – slik vi kunne ha vært, sier Nybo.

Les også: Signerte storkontrakt med Jotun A/S.

Ansatte flere i våres

BK Dekorima har kunder over hele Norge, der bedriften de siste årene har vunnet kontrakter på omfattende profileringsløsninger til bygg, bilparker og butikkinnredninger. Dette har gitt jevnlige oppgaver å løse og maskiner i jevn produksjonsdur i lokalene. To nyansatte har også kommet til i koronatiden for å holde tritt.

– Jeg skal ikke legge skjul på at innsatsen til hver enkelt av de 13 ansatte er like viktig for oss som de innovative og avanserte maskinene vi har investert i. Kloke og kreative hoder i samspill med de teknologiske mulighetene vi har er vår oppskrift på å holde hjulene godt i gang, sier den daglige lederen.

Les også: Skal lyse opp butikker over hele landet

Gründerne valgte rett

Han er glad for at ledelsen i gründerbedriften i sin tid valgte å produsere selv, og videreutvikle egen maskinpark og menneskelige ressurser.

– Vi kunne ha valgt å spare på hoder og maskiner her, og kjøpe inn fra lavkostland. Det har til tider vært en hard konkurranse og mye tallknusing, men nå kjenner vi på en stolthet over å kunne levere og produsere det meste under eget tak, sier Nybo.

Les også: Leverte over 200 bildetrykk til Color Hybrid

Innovasjon under eget tak

Et eksempel han trekker fram er «bdesign». Dette er en skiltserie som BK Dekorima har designet og laget løsninger for, til skilting av bygg. Den selges gjennom forhandlere landet over.

–  Det gir mulighet til mindre skiltbedrifter til å levere en universell skiltserie designet og produsert i Norge. Fleksible muligheter som kan tilpasses behovet til såvel små bedrifter som store industrikonsern, sier Nybo.

Les mer om bdsign her.

Styrket med storformatavdeling

Avdelingen for store formater er en annen satsning Nybo trekker fram som en styrke i tøffe tider. Han viser fram maskinen innerst i det nye 550 m2 avdelingen,  en hybrid flatbedprinter som heter Agfa Tauro Den durer jevnt over flater med en bredde på 250 cm, og kan trykke i nærmest ubegrenset lengde på rull – ellers både på ulike harde materialer. Bortenfor står et datastyrt skjærebord, fra Esko Kongsberg. Dette er et av de største på markedet.

– Nye kontrakter er signert, og vi har fullført leveranser som ikke var mulig å tilby tidligere er levert. Materialene som kan leveres i store formater spenner seg fra skumplater, bølgepapp og kartong til aluminium, plexi og bambus eller finer, sier Arne Nybo.

Storformatsatsingen gjorde at BK Dekorimas produksjonslokaler økte til 2000 m2 på Nordre Fokserød, og innebar en investering på 7 millioner kroner før avgifter.

Les om storformatavdelingen her.

Spisset kompetansen

–  Men det hjelper ikke med den beste teknologien uten kyndige ansatte til å betjene maskinparken, sier Nybo.

Derfor hadde BK Dekorima flere ansatte på kurs hos leverandøren Agfa i Belgia, i tillegg til en opplæringsperiode i egne lokaler.

– Kompetansen hos de ansatte er avgjørende for å få god produksjonsflyt og utnytte mulighetene maskinvaren byr på for bedriften, understreker Nybo.